Succes halen in je business is je laten omringen door goede inspiratiebronnen. Laat je daarom inspireren door Richard Branson, de grote man van Virgin Group. Toegegeven, hij heeft het imago van enfant terrible, maar hij weet wel hoe hij op een gezonde manier een bedrijf moet leiden.

Onder het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam” is hij verrassend fit voor een zestigplusser. Zo staat hij elke ochtend op om zes uur voor zijn dagelijkse fysieke en mentale work out.

Na zijn work out maakt hij een lijst van dingen die hij die dag moet doen. Het is een lijst die niet enkel officiële of professionele taken omvat maar ook nadenken over ideeën of praten met bepaalde mensen staan op dat lijstje. Hij zorgt er wel voor dat zijn doelstellingen van de dag zo haalbaar mogelijk zijn.

Nog belangrijker, hij laat zichzelf niet overstelpen door mails. Na het lezen van zijn dagelijks binnengekomen e-mails, antwoordt hij meteen op een aantal berichten. De rest van zijn mails laat hij beantwoorden door assistenten of andere bevoegde medewerkers.