Zou het niet mooi zijn om papierloos door het leven te gaan? Geen stapels post-its meer, nooit meer zoeken naar documenten en eindelijk hebben we die felbegeerde clean desk te pakken. 

De voordelen van een papierloos kantoor zijn talrijk. Toch blijkt uit een recente studie van Viadesk dat minder dan de helft van de Belgische beroepsbevolking een papierloos kantoor realistisch vindt. Vandaag printen Belgische werknemers dagelijks gemiddeld 17 pagina’s, wat minder is dan hun Duitse collega’s met 25 pagina’s, maar wat toch meer is dan hun Nederlandse collega’s die het met 9 pagina’s kunnen doen. Toch vindt meer dan 60% het een aantrekkelijk idee om minder met papier te werken. 85% is er zelfs van overtuigd presentaties, rapporten en dossiers gemakkelijker digitaal terug te kunnen vinden dan via papier.

Beste app
De beste app van het moment om documenten te scannen is zonder enige twijfel Scannable van Evernote. Deze applicatie herkent moeiteloos visitekaartjes, bonnetjes en andere documenten.

In tegenstelling tot andere apps worden de scans automatisch bijgesneden en verbeterd. Uiteraard kan je alles opslaan in Evernote maar je kan de scans even goed delen met collega’s via e-mail of sms. Visitekaartjes worden automatisch omgezet in contacten en je kan deze meteen toevoegen in Linkedin. Mocht het nodig zijn dan kan je Scannable bovendien linken met een fysieke scanner die op kantoor staat. Scannable is sinds begin dit jaar beschikbaar voor iOS, de Androidversie volgt snel.